After Forbes, Finnish School is featured on CNN!

Many activities organized by students and teachers at ...

Read article

Shkolla Finlandeze ofron 10 bursa për nxënësit e shkollave të mesme!

Shkolla Finlandeze në Kosovë ka lansuar programin e ...

Read article

PËR PRINDËRIT

Për çdo prind të interesuar t’i ofrojë edukimin më cilësorë fëmijëve të tyre Shkolla Finlandeze është një ekosistem që rrit çdo fëmijë të jenë të mençur, të shëndetshëm, kreativ dhe të shoqërueshëm, me metoda të dëshmuara nga sistemi nr 1 i rankuar në PISA, ai i Finlandës.

Regjistrohu tani dhe fito zbritje

Asset 7 Kompetencat kulturore,ndërveprimi dhetë shprehuritMësimi i gjuhëve dhe diversitetigjuhësorKompetencë në ndërmarrësi dhekulturë punePjesëmarrje dhe ndikim nëkrijimin e së ardhmëssë qëndrueshmeKujdesi përvetëm dhetë tjerët,menaxhimi iaktiviteteve ditoreTë menduarit dhetë mësuarit për të mësuarKompetencat në TIK7 kompetencat kryesore të Kurrikulumit Finlandez
Asset 3Mëso më shumëCka e krijon rrugëtimin e duhurpër të mësuar?MËSUESIT- ndëgjim, respekt- proces i të mësuarit me dialog- qasje kreative- duke pyetur, hamendsuar.observuar- udhëzimFAMILJET- edukim prindërorë- këshilli i prindërveRRETHI- shoqëria- të afërmit- lidhjet ndërkombëtareNXËNËS AKTIV DHE QYTETARI GUXIMSHËMProcesi i të mësuarit tëgjithanshëmPËRFSHIRJEHARE, NDJENJALUAN ROLE DHE LOJËRAMËSIM DUKE PRAKTIKUARMËSIM I BAZUAR NË FENOMENEMËSIM I BAZUAR NË TIKVIZUALIZIM I TË MENDUARITART NË PROCESIN MËSIMORAKTIVITETET KULTUROREDIALOGAKTIVI HARESHËMVIZIONARMENDIMTARKURIOZKURRESHTAREKSPERIMENTUESKREATIVVEPRUESFAKTORI GJITHËANSHËMI PËRFSHIRËFëmija/Nxënësi